Lihapullia tomaattikastikkeessa

Lihapullia tomaattikastikkeessa

1 dl korppujauhoja
2 dl vettä
4oo g jauhelihaa
1 tl Provencale-mausteseosta
tilkka öljyä
3 valkosipulinkynttä hienonnettuna
1/2-1 rkl tuoretta inkivääriä hienonnettuna
1 sipuli silppuna
1 sellerinvarsi pieneksi hakattuna
2 tl paprikajauhetta
1 tl kuivattua jalapenoa
mustapippuria myllystä
1 laakerinlehti murskattuna
1/2 dl ketsuppia
1 muna
 

Laita korppujauhot ja vesi kulhoon turpoamaan. Freesaa pannussa sipulisilppu, valkosipulia ja hienonnettu varsiselleri. Anna jäähtyä hetki.

Lisää kulhoon jauheliha ja edellä mainittu seos, sekä muut aineet. Sekoita taikina tasaiseksi ja paista 200 asteisessa uunissa n 20 minuuttia. 

Kastike:

1 tlk tomaattimurskaa
1 iso valkosipulinkynsi silputtuna
2 tl oreganoa tai basilikaa
suolaa
1 tlk (tomaattimurska tölkillinen) vettä + 1 rkl maizenaa 

Sekoita kastikkeen ainekset kattilassa ja anna kiehua muutama minuutti.

Lisää valmiit lihapullat kastikkeen joukkoon.

Tarjoa lisäksi spaghettia ja juustoraastetta.