texmex-lasa

Lasagne on niin maistuvaa perusruokaa, että sitä kannattaa rohkeasti tuunailla erilaisilla mausteilla, kasviksilla ja maustekastikkeilla.
Tämän ruoan tulisuutta voit säädellä mausteiden määrällä.

Texmex-lasagne

2 rkl öljyä
400 g jauhelihaa
2 punasipulia (varsineen) silppuna
3-4 valkosipulinkynttä hienonnettuna
tacomaustetta maun mukaan (reilusti)
1/2 punainen paprika suikaleina
1/2 vihreä paprika suikaleina
250 g tomaattimurskaa
1 prk salsakastiketta
2 1/2 dl kermaa
n. 2 rkl vihreitä jalapenoviipaleita
250 g juustoraastetta
100 g kirsikkatomaatteja tai miniluumutomaatteja


Lisäksi:
9 lasagnelevyä


Kuumenna öljy kattilassa.
Paista jauheliha ja sipulisilppu, sekä hienonnetut valkosipulinkynnet.
Mausta seos tacomausteella.
Lisää joukkoon paprikasuikaleet ja kääntele hetki.
Lisää tomaattimurska, salsakastike, kerma  ja jalapenoviipaleet, kiehauta.
Sekoita vielä joukkoon juustoraaste ja kirsikkatomaatit.

Jaa kastike kerroksittain lasagnelevyjen kanssa uunivuokaan.
Kypsennä 175 asteessa noin 40 minuuttia.
Anna ruoan vetäytyä noin 15 minuuttia ennen tarjoilua.